VOLTA XL

Energie bundelen rond de Voltahallen in Elsene

Begin april hebben 11 partners, waarvan cOarchi, de verkoop van een site met groot potentieelde binnengehaald: de voormalige elektriciteitscentrale van de Voltastraat, gelegen achter de begraafplaats van Elsene. 

In de volgende maanden staat het partnerschap van medekopers open voor uitbreiding. Al degenen die via onze onderstaande vragenlijst blijk van belangstelling hebben gegeven, zullen opnieuw worden gecontacteerd. Het hoeft niet met ons contact opnemen als u de vragenlijst al ingevuld hebt.

Dit renovatieproject wil een pool van gedeelde ruimten en voorzieningen creëren om ecologie en stad, huisvesting en beroepsactiviteiten, erfgoed en hedendaagse architectuur samen te brengen! Creativiteit, vreugde, solidariteit en respect voor mens en milieu vormen de kern van het project.

MOGELIJKE RUIMTES

De site zal worden ontworpen als een park dat een cohousingproject, twee prachtige bakstenen hallen in een eclectische stijl en een voormalige drukkerij met elkaar verbindt.

Voor het voorste gebouw, dat volledig zal worden gerenoveerd volgens hoge milieunormen, zijn wij op zoek naar toekomstige bewoners voor een cohousingproject van +/- 30 appartementen met terras, van 1 tot 4 slaapkamers. Zij zullen 550 m2 gemeenschappelijke woonruimte delen met uitzicht op het park en een productief dakterras. Deze accommodaties bieden een uitzicht over het hele zuidoosten van Brussel, tot aan het bladerdak van het Zoniënwoud ...

Ja, ik ben geïnteresseerd om daar te wonen. Wij zullen contact met u opnemen in de volgende maanden.

Voor de grote centrale hal zijn we op zoek naar ondernemers, ambachtslieden, verenigingen, makers, medeontwerpers van de stad en de wereld van morgen die we vandaag zo hard nodig hebben. We richten er coworkingkantoren, ateliers, een restaurant, een fab-lab, polyvalente zalen en andere faciliteiten in die we zullen delen met de wijk, de culturele wereld en verenigingen. cOarchi zal er zijn nieuwe lokalen vestigen.

Om de achterste hal te bezetten, zijn we op zoek naar organisatoren van culturele, educatieve of sportieve projecten. De benedenverdiepingen tellen 80 parkeerplaatsen, waarvan de meeste bestemd zullen zijn voor zachte of gedeelde mobiliteit.

  • Grote hal: 3000 m² gelijkmatig verdeeld over 3 niveaus
  • Kleine hal: 1050 m² en 2 parkeerniveaus

Om de voormalige drukkerij te bezetten, zijn wij op zoek naar projectleiders om banden tussen generaties te creëren.

Ja, ik wil er graag een activiteit uitoefenen

De band tussen al deze mannen en vrouwen is hun energie om te leven, te ondernemen, te verwezenlijken en energie te geven aan de stad van morgen!

PARTNERS

We willen samenwerken met de gemeente Elsene, de stad Brussel en alle andere organisaties die zich in staat en bereid voelen om ons in dit project en alles wat ermee samenhangt te begeleiden.

We zouden graag alle personen, bedrijven of organisaties betrekken die in deze visie van samenwerking, wederkerigheid, harmonie, creativiteit en verandering geloven.

We gaan te werk met transparantie, professionalisme en efficiëntie. We willen en moeten samenwerken met alle actoren van het project en staan dus open voor elk vaardigheidsaanbod ten dienste van dit project en deze wereldvisie (vaardigheden op het gebied van participatieve financiering, onroerend goed, recht, stedenbouw, netwerken ...).

GEOGRAFISCHE LIGGING

Uitzonderlijke ligging in de levendige wijk van de begraafplaats van Elsene, naast de Voltawijk, gebouwd rond 1925, en vlak bij het sportcentrum van Elsene.

Optimale bereikbaarheid met het openbaar vervoer (buslijnen 71 en 95, station van Etterbeek) en met de auto (op 5 minuten van de ring en de E411).

Adres: Voltastraat 6-12, 1050 Elsene

DE COARCHI-UITDAGING - Wie zijn wij?

De uitdaging was groot ... maar wij wisten dat het mogelijk was en zijn erin geslaagd!

cOarchi is een team met uiteenlopende vaardigheden, talenten, persoonlijkheden en energieën dat wil werken aan landontwikkelingsprojecten die zinvol zijn voor elk van zijn medewerkers en die schoonheid en een inspirerende bebouwde en onbebouwde omgeving ter wereld willen brengen om de wereld te transformeren naar meer harmonie tussen mensen onderling en met de natuur.

Wat doen we?

cOarchi initieert, co-designt en begeleidt stedelijke of voorstedelijke vernieuwingsprojecten die tot doel hebben kwaliteitsvolle huisvesting te creëren in samenhang met andere bestaande vitale functies of te ontwikkelen om bij te dragen tot een duurzame maatschappelijke transformatie.

Een jaar geleden hebben wij in 15 dagen een gemeenschappelijk bod uitgebracht op het voormalige klooster van de Passionisten in Wezembeek-Oppem. Concurrerend met de grootste projectontwikkelaars heeft ons ambitieus en collectief project, dat op 2ha 30 gegroepeerde cohousingprojecten combineert met talrijke ambachtelijke, productieve, culturele, crèche- en solidariteitsfuncties, de opdracht binnengehaald. Dit project wordt gesteund door de Koning Boudewijnstichting. Deze droom wordt verder uitgebouwd, gedragen door een vijftigtal mensen en begeleid door cOarchi met collectieve intelligentie en gedeeld bestuur.

Opnieuw geloven wij, zoals Marc Twain, dat men van ons zal zeggen:

'Ze wisten niet dat het onmogelijk was, dus hebben ze het gedaan.’

PLANNING

In de volgende maanden zullen wij de groep van toekomstige bewoners en beroepsacteurs van deze microkosmos completeren. U kunt dus doorgaan met het invullen van onze vragenlijst om uw belangstelling kenbaar te maken:

We nemen contact met u biennen enkele weken.